Plnící, balící a etiketovací stroje


Řezací a plnící stroj baget - typ RSS

Rozvírací, fixační a plnící dopravník baget je určen pro fixaci rozříznutých baget, orientaci natáčením o 90° a nuceného rozevření baget, navedení pod ústí plničky, naplnění např. majonézových dresingů a dále výstupem na zdobící pás.

V případě potřeby vám stroj upravíme dle požadavků.

Řezací stroj baget je určen k automatickému rozříznutí dvou naplněných baget navrstvených na sobě. Zaručená hloubka prořezu je 90 mm. Usnadněte si práci za pomoci tohoto stroje.

Proč se rozhodnout pro typ RSS?

Stroj je tvořen rámem, na kterém jsou umístěny dva dopravníky a rozváděč s ovládacím panelem. Uvnitř rámu je pohon a převody pilového kotouče. Posuv baget do řezu a dále příjezd na příjezdový dopravník zajišťují tedy dva řemenové dopravníky.

  • Spodní dopravník je pevně spojen s rámem stroje.
  • Vrchní dopravník je výškově stavitelný pro případné změny tloušťky baget a zajišťuje přidržení bagety při řezu, aby nedošlo k jeho deformaci.

Pohon obou dopravníků je realizován společným elektromotorem na spodního dopravníku. Vrchní dopravník je poháněn mechanismem řetězových převodů.

Naučte se stroj správně obsluhovat

Změnu nastavení lze provést prostřednictvím ručního točítka s počítadlem nad vrchním dopravníkem. Počítadlo zobrazuje poměrnou relativní hodnotu výšky, nikoliv skutečnou vzdálenost mezi dopravníky. Na okrajích dopravníků jsou napínáky řemenů. Otáčením příslušných napínacích šroubů lze nastavit požadované napnutí řemenů.

Před vlastním provedením řezu je nutné bagetu zorientovat na dopravníku, aby byl řez proveden přesně v úhlopříčce bagety. Přesnou polohu zajišťuje mechanismus dotlačování, kdy vrátka nad dopravníkem zastaví bagetu a dva pneumatické válce přitlačí deskami bagetu na vrátka, čímž dojde k jeho orientaci. Po zajetí pístů jsou vrátka otevřena a dopravník unáší bagetu do místa řezu. Rychlost pneumatických lze regulovat příslušnými škrtícími ventily na válcích.

Obsluha musí dodržovat alespoň minimální potřebné rozestupy mezi jednotlivými bagetami. Pokud jsou bagety příliš u sebe, potom může dojít k poškození bagety dotlačováním vlivem nedokončení cyklu.

Jak je stroj poháněn?

  • Pohon pilového kotouče je realizován elektromotorem s převodovkou a převody ozubenými řemeny uvnitř rámu pod rozváděčem.
  • Poloha bagety před orientací je snímána čidlem, které vydá podnět k dalším operacím cyklu.
  • Pilový kotouč je doplněn stěrkou, která zamezuje roztírání majonézy bagety po kotouči a následně otěru majonézy na plátky baget. Tuto stěrku je třeba očistit vždy po ukončení výrobní směny včetně odstranění nahromaděné majonézy setřené stěrkou. Přístup ke stěrce je možný po odstranění krytu z čela stroje pod spodním dopravníkem.

Technické parametry řezacího a plnícího stroje RSS

Délka cca 1800 mm Takt cca 40 ks / min.
Šířka cca 900 mm Napětí 380 V + PEN, 50 Hz
Výška cca 2100 mm Krytí IP 54
Typ pečiva plátky sendvičového chleba, bagety Tlakový vzduch 0,6 MPa
Rozsah řezu v podélné přímce do hloubky 90 mm Provedení nerez s plasty a barevnými kovy 

Máte zájem o výrobu řezacího stroje na míru vašim požadavkům?

Abychom vám mohli připravit podrobnou cenovou nabídku a následně vyrobit stroj dle vašich pořadavků, je nutné informovat nás o základních požadavcích na váš stroj, kterými jsou:

  • Jaký je požadovaný výkon stroje?
  • Který typ potravin bude stroj řezat a v jaké kvalitě?

Pokud však nemáte jasnou představu o řezacím stroji, uveďte nám své telefonní číslo a my vás budeme obratem kontaktovat. Po konzultaci s námi budete mít ihned jasno o požadavcích na váš nový řezací stroj.

Máte zájem o řezací stroj RSS? Napište nám

Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.




© 2024, MAVET CZ s.r.o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑